Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2009

Συμμετέχω.....ΔΕΝ απέχω!!!!

Οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από καλούς πολίτες

που δεν πάνε να ψηφίσουν

George Nathan

Θα ψηφίσω!!!! Γιατί είμαι ενεργός Πολίτης και συμμετέχω σε καθημερινό επίπεδο σε κάθε κοινωνική, πολιτική εκδήλωση, καταθέτοντας την άποψή μου και αγωνιζόμενος να γίνει πλειοψηφική.

Θα ψηφίσω!!! Γιατί δεν με πείθουν όλοι αυτοί που με αγάπησαν ξαφνικά και θέλουν να με στείλουν διακοπές. Γιατί ΔΕΝ είμαστε όλοι ίδιοι.

Θα ψηφίσω!!! Γιατί ΔΕΝ επιθυμώ να αφήσω σε «άλλους» να διαμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Θα ψηφίσω!!! Γιατί έχω άποψη για τα θέματα της καθημερινότητάς μου και για τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μου. Έχω καταλάβει ότι η ιδιώτευση, η γκρίνια για τα κακώς κείμενα, οι προσωπικές στρατηγικές, ΔΕΝ αρκεί για να αλλάξουν ή να γίνουν θέματα προς επίλυση.

Θα ψηφίσω!!! Για την Ευρώπη που ονειρεύομαι. Παρά την φιλολογία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εξουσίες διαθέτει και μπορεί , αν υπάρξουν οι κατάλληλες πλειοψηφίες να αλλάξει την καθημερινή μου ζωή με τις αποφάσεις του.

Θα ψηφίσω!!! Για την Ελλάδα που οραματίζομαι. Κάθε εκλογική διαδικασία, εκ των πραγμάτων και αποτυπώνει τις πολιτικές δυναμικές, θέτει ζητήματα προς συζήτηση και διαμορφώνει πλειοψηφίες που αργά ή γρήγορα θα κληθούν να κυβερνήσουν και να υλοποιήσουν τις προγραμματικές τους δεσμεύσεις.

Θα ψηφίσω!!! Για να σταματήσουν τα μεγάλα συμφέροντα (ΜΜΕ , Δημοσκόποι κά), να με θεωρούν πελάτη και πολίτη υπό έλεγχο.

Θα ψηφίσω!!! Για να σπάσει η πρακτική του ωχαδερφισμού, της ιδιώτευσης, του καναπέ, της μιζέριας.

Θα ψηφίσω!!! Για να τιμωρήσω αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που με ωθούν στην φτώχεια, μου στερούν εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Που ξεπουλούν τη Δημόσια Υγεία και τον Εθνικό πλούτο, που απαξιώνουν τη δημόσια Παιδεία, που καταστρέφουν το περιβάλλον.

Θα ψηφίσω!!! Για να γίνουν πράξη η πράσινη ανάπτυξη, να δοθεί προτεραιότητα στην Παιδεία και την υγεία, να γίνει αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, να αποκτήσουμε και πάλι φωνή στα διεθνή fora, να προστατέψουμε τη δημόσια περιουσία, από την αρπαγή. Γιατί το δίλημμα «δημοκρατικός Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», είναι επίκαιρο παρά ποτέ και επιθυμώ να πάρω θέση και να αγωνιστώ για να γίνουν πράξη οι ιδέες και η στάση ζωής μου.