Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2007

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ...ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ Ε.Κ.Η

Ο μόνος δρόμος αντίδρασης και αντίστασης των εργαζομένων στις προθέσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ για κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης είναι η συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 του ΔΕΚΕΜΒΡΗ.
Η πραγματική μεταρρύθμιση, η λύση και εγγύηση των συντάξεων δεν βρίσκεται στο μονόδρομο της νεοφιλελεύθερης σκέψης, των συντηρητικών ελίτ, διαχειριστικών – εκσυγχρονιστικών ελίτ, για μετατροπή του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος σε ένα ιδιωτικοποιημένο κεφαλαιοποιητικό σύστημα.
Οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν από τα κοινωνικοασφαλιστικά αλλά από τα κεφαλαιοποιητικά συστήματα και υπονομεύονται από την αποδόμηση, την αποδυνάμωση της κοινωνικής ασφάλισης. Το συνδικαλιστικό κίνημα θεωρεί αναγκαίο τη διεκδίκηση σήμερα μιας στρατηγικής, εναλλακτικής πολιτικής (πέρα από τις συγκυριακές σκοπιμότητες που υπαγορεύουν οι τραπεζικές και χρηματιστηριακές αγορές) σε ευρωπαϊκό επίπεδο:
1. Οικοδόμηση Κοινωνικής Ατζέντας για την Ευρώπη με κριτήριο και υποχρέωση όλων των Κρατών να εξασφαλίζουν – ανεξάρτητα – από τη μορφή του ασφαλιστικού συστήματος – ένα γενικό ποσοστό αναπλήρωσης στο 80% του μισθού των εργαζομένων μεσαίου εισοδήματος.
2. Να κατοχυρωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο το δικαίωμα διατήρησης των κοινωνικοασφαλιστικών, αναδιανεμητικών συστημάτων (αφού ήδη η αμφισβήτηση στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων είναι υπαρκτή με πρόσχημα τα όρια γυναικών).

Σε εθνικό επίπεδο :
1. Αλλαγή της μακροοικονομικής πολιτικής που καθηλώνει την απασχόληση για λόγους νομισματικής πολιτικής.
2. Άμεσο σχέδιο αύξησης των μισθών και μείωσης των εισοδηματικών ανισοτήτων.
3. Νέο πλαίσιο αξιοποίησης των αποθεματικών με διαφάνεια και ασφαλή επενδυτική τοποθέτηση.
Το μέλλον των συντάξεων είναι δυσοίωνο με τις νεοφιλελεύθερες συνταγές, είναι εγγυημένο με τις αναδιανεμητικές πολιτικές, ελπιδοφόρο με την ενίσχυση και υποστήριξη της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση διοργανώνεται από το ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗς ΑΔΕΔΥ και το Ε.Κ.Η στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: