Τρίτη, Απριλίου 08, 2008

Το τέλος του κοινωνικού κράτους;

Ιδιαίτερα επίκαιρη η κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Αλέξη Μητρόπουλου. Βγαίνει στην κυκλοφορία σε μια εποχή που η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, άφησε κατά μέρος τα φληναφήματα περί Μεσαίου χώρου, σεμνότητας και ταπεινότητας και έδειξε το δασύτριχο στήθος του κτήνους. Έδειξε την πραγματική εικόνα μιας νεοδεξιάς Κυβέρνησης που αδιαφορεί για την κοινωνική αποδόμηση που δημιουργεί η πολιτική της προκειμένου να εξυπηρετήσει τις πολιτικές επιδιώξεις της. Το ασφαλιστικό αλλά και οι επιχειρούμενες αλλαγές στα εργασιακά, οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της, η αποδόμηση της δημόσιας υγείας, αποτελούν την επιθετική αιχμή της ΝΔ απέναντι στην Κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να οπλιστούμε όλοι μας με θεωρητικά εργαλεία ικανά να μας κινητοποιήσουν και να μας κάνουν ικανούς να απαντήσουμε συλλογικά.
Στο Ηράκλειο η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 09/04/2008 στις 7 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Συντονιστής ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης. Θα μιλήσει ο συγγραφέας Αλέξης Μητρόπουλος και θα το παρουσιάσουν οι:
  • Νικήτας Δολαψάκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου
  • Βασίλης Λαμπρινός Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου
  • Νίκος Μεντζίνης Πρόεδρος Νομ. Τμήματος ΑΔΕΔΥ
  • Γιώργος Σκουλατάκης Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που όντως μας λείπει, είναι τα θεωρητικά εργαλεία που να μας προμηθεύουν "όπλα" ικανά να απαντούν στα σύγχρονα ερωτήματα που θέτει ο καπιταλισμός. Οτιδήποτε μας δίνει τέτοια θεωρητική κατάρτιση είναι πολύ καλό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω, ο Μητρόπουλος με τις συχνές εμφανίσεις του στα μεγάλα κανάλια με απωθεί. Να ομολογήσω όμως ότι δεν έχω διαβάσει το βιβλίο του...