
«Είναι σαφές ότι (σ.σ. η κυβέρνηση) προσπαθεί πάλι σε βάρος των νέων και της Παιδείας να αλλάξει την ατζέντα», δήλωσε χθες η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Σε αποπροσανατολισμό αναφέρεται επίσης το ΚΚΕ. Στη σχετική ανακοίνωση της Κ.Ε. του κόμματος, υπογραμμίζεται πως «ο περιορισμός της συζήτησης μόνο στο θέμα του άρθρου 16 του Συντάγματος αποτελεί αποπροσανατολισμό.
Ο ΣΥΝ: «Οι κύριες αιχμές της αντιπαράθεσής μας με την κυβέρνηση είναι τα τετραετή πλάνα και οι μάνατζερ στις σχολές, τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, η περικοπή των δωρεάν συγγραμμάτων, οι πιστωτικές μονάδες, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και ο κατακερματισμός των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων».
«Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την εκβιαστική πολιτική η οποία είναι ατελέσφορη. Υποχρεώνει τα Ιδρύματα σε μια συνεχή άμυνα που πρέπει να ασκούν προκειμένου να αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν πρέπει να γίνεται έτσι. Αλλωστε, δεν είμαστε και δεν θέλουμε να είμαστε φοβικοί», επισημαίνει ο αντιπρύτανης του Ε.Μ.Πολυτεχνείου
«Αν ανοίξουν πάλι μέτωπα με διλήμματα, πανεπιστήμια δημόσια ή ιδιωτικά ή Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, θα πάμε πίσω, πολύ πίσω», δηλώνει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος Κίττας, ζητώντας διάλογο και ουσιαστική μεταρρύθμιση. Οσο για τα περί μη κρατικών, αφού τόνισε πως η διασταλτική ερμηνεία του 16 -στην οποία αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας- «είναι θέμα συνταγματολόγων», υπέδειξε την ουσία: «Στη Σκανδιναβία που αποτελεί πρότυπο δεν υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, στη Γερμανία μόνο δύο, ακόμα και στις ΗΠΑ δεν υπάρχει μοντέλο αμιγούς ιδιωτικού πανεπιστημίου».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου