Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2009

Δημόσια διαβούλευση


Διαβούλευση είναι η μέθοδος καταγραφής απόψεων και προτάσεων για ένα θέμα δημόσιου ενδιαφέροντος». Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του, από πολλά χρόνια είχαν βάλει στην πολιτική ατζέντα τον όρο αυτό και την αναγκαιότητα να μπορούν οι Πολίτες και οι Φορείς να τοποθετούνται δημόσια για τα προς κατάθεση σχέδια Νόμου. Με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ( http://mentzinhs.blogspot.com/2009/10/blog-post_12.html ) («η εισαγωγή των τεχνολογιών της πληροφορικής και των υπολογιστών στη δημόσια διοίκηση και οι νέες διοικητικές πρακτικές, τις οποίες οι τεχνολογίες αυτές εισήγαγαν»), μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δυναμική που θα «βελτιώσει τη δημοκρατική συμμετοχή» και θα «υπερκεράσει τη πολιτική αποστασιοποίηση».
Η αντίληψη αυτή εστιάζει σε πρωτοβουλίες που θα φέρουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των διάφορων μορφών διακυβέρνησης και του πολίτη σε νέα επίπεδα.
Στα πλαίσια αυτά το ΥΠΕΠΘ κάλεσε σε δημόσια διαβούλευση http://www.opengov.gr/ypepth/ , για το πλαίσιο και τις αρχικές του προτάσεις για διάφορα θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση.
Εδώ http://www.opengov.gr/ypepth/?p=7&cp=25#comment-1900 θα βρείτε και τη δική μου , μικρή συμβολή σε αυτήν. πατήστε στο link , διαβάστε και κάντε τις παρατηρήσεις σας, ή προσθέστε τις δικές σας προτάσεις. Η διαβούλευση λήγει στις 4/12/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: