Παρασκευή, Μαΐου 04, 2007

ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ


Με αφορμή τις λεγόμενες «μεταρρυθμιστικές» πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης οι οποίες κατ’ ουσία θίγουν όλους τους εργαζόμενους.
Με βάση τις συνεχείς επικλήσεις της Κυβέρνησης για διάλογο που να αφορά το ασφαλιστικό σύστημα, μιλώντας δειλά για αρνητικές αλλαγές σε βάρος των εργαζομένων κάτω των 35 ετών.
Με βάση τις συνεχείς παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, που απαξιώνουν το εκπαιδευτικό σύστημα και οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες νέους επιστήμονες η ΠΑΣΠ αισθάνεται την ευθύνη να προβληματίσει τους νέους φοιτητές.
Ταυτόχρονα θεωρούμε επιτακτικό να ενημερώσουμε τους νέους επιστήμονες για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο στις πολιτικές εργασίας, όσο και στον συνδυασμό εκπαίδευσης και επαγγελματικής απασχόλησης.
Τέλος θεωρούμε σημαντικό να αναδειχτούν στοιχεία των προοδευτικών πολιτικών που πρεσβεύει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Το προτεινόμενο θέμα είναι:

ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΙ?
· «Εργασιακός Μεσαίωνας», ποιοι των προωθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη.
· Σύγχρονες πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης στις επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία. Η ευκαιρία της Ελλάδας.
· Ο ρόλος του εργατικού κινήματος και των επιστημονικών ενώσεων.


Σάββατο 5 Μάη στις 14:00 στα κτίρια του Π.Κ.
στη Κνωσό.

ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗς ΠΑΣΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05/05/2007 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ (ΕΛΠΙΖΩ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: