Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2007

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Μία ομάδα επιστημόνων, έκλεισε πέντε πιθήκους σ' ένα κλουβί.Μέσα στο κλουβί έβαλαν μερικές μπανάνες.Κάθε φορά που ένας πίθηκος πλησίαζε τις μπανάνες, οι επιστήμονες κατάβρεχαν τους υπόλοιπους πιθήκους με παγωμένο νερό.Μετά από λίγο, κάθε φορά που ένας πίθηκος πήγαινε προς τις μπανάνες, οι υπόλοιποι πίθηκοι ορμούσαν και τον ξυλοκοπούσαν.Σε σύντομο χρονικό διάστημα, κανένας πίθηκος δεν πλησίαζε πια τις μπανάνες, παρά τον έντονο πειρασμό.Τότε, οι επιστήμονες αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον ένα πίθηκο.Ο νεοφερμένος πίθηκος είχε να αντιμετωπίσει το ξυλοδαρμό των υπολοίπων, κάθε φορά που επιχειρούσε να ακουμπήσει έστω τις μπανάνες.Έτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν τις πλησίαζε, παρ' ότι δεν ήξερε γιατί...Στη συνέχεια, αντικαταστάθηκε και δεύτερος πίθηκος. Συνέβη το ίδιο. Με τον πρώτο νεοφερμένο πίθηκο, να συμμετέχει στον ξυλοδαρμό του δεύτερου.Άλλαξε και ο τρίτος και ο τέταρτος και ο πέμπτος πίθηκος. Η ιστορία επαναλαμβανόταν κάθε φορά.Αυτό που είχε απομείνει, ήταν μια ομάδα πέντε πιθήκων, που παρ' ότι κανείς απ' αυτούς δεν είχε δεχθεί ποτέ παγωμένο νερό, συνέχισε να ξυλοκοπά όποιον πίθηκο προσπαθούσε να φάει τις μπανάνες.Αν μπορούσε κάποιος να ρωτήσει έναν απ' αυτούς τους πιθήκους, γιατί ξυλοφορτώνει όποιον προσπαθεί να πιάσει τις μπανάνες, τότε ο κάθε πίθηκος θα απαντούσε:«Δεν ξέρω. Έτσι γίνονται τα πράγματα εδώ»

Αυτό προσπαθούν να μας περάσουν εδώ και τόσα χρόνια όλοι αυτοί που το επάγγελμα τους είναι «Πασοκ».Όλοι αυτοί που αγνοούν τα βασικά της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, ή τα χρησιμοποιούν σαν καλό δόλωμα απέναντι στον λαό για την υφαρπαγή της ψήφου του.Όλοι αυτοί που την δική τους αγκύλωση σε οράματα και ιδέες την περιχαρακώνουν πίσω από εκφράσεις και φράσεις κλισέ των κατ’ επάγγελμα επαναστατών όπως «ας μην είμαστε ρομαντικοί», «δεν έχουμε την ψευδαίσθηση πως θα αλλάξουμε τον κόσμο» κτλ.Αυτοί που νομίζουν πως κάθε αγώνας για το δίκιο είναι ήττα, γιατί δεν γνώρισαν ποτέ έστω και την γοητεία αυτού του αγώνα.Μα Τώρα μιλάμε εμείς!Εμείς που δεν χαρακτηρίζουμε ούτε «ρομαντικό», ούτε «ιδεολόγο» αυτόν που μέσα από την συμμετοχή του στα κοινά θέλει να αλλάξει την κοινωνία του, το έθνος του, τον κόσμο όλο. Γιατί αυτό είναι Σοσιαλισμός.Και ο στόχος είναι πάντοτε αυτός που καθορίζει τις πρακτικές και τον τρόπο .Εμείς που πιστεύουμε πως το να χτίζεις ένα μέλλον έτσι ώστε να μπορείς να το ατενίζεις με αισιοδοξία είναι δουλειά που γίνεται στο παρόν- στο τώρα, και το παρελθόν πρέπει απλά να αποτελεί εμπειρία και γνώση. Αυτό είναι Ριζοσπαστικό.Εμείς που είμαστε νέοι και δεν καμωνόμαστε πως τάχα αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, χρησιμοποιώντας τους απλά ως κομπάρσους στην όποια μας εκδήλωση. Αυτό είναι το κατ’ ουσία Προοδευτικό.Που το καινούριο, το αλλιώτικο το σύγχρονο είναι η καθημερινή μας πρακτική και στάση, δεν είναι πρόσχημα δεν είναι κατά δήλωση Ριζοσπαστισμός.

Τώρα είναι η δική μας ώρα !

Η ώρα για το μεγάλο άλμα, σε μια κοινωνία μηχανισμών, μέσα σε ένα Κίνημα που όλοι όσοι βρίσκονται στις παρυφές του, απογοητευμένοι, κάθονται στον καναπέ τους.Δεν πρέπει να μένουμε απαθείς παγιδευμένοι ξανά , αλλά να δράσουμε, να δώσουμε το στίγμα μας για την επόμενη μέρα. Να σεβαστούμε το παρελθόν, αλλά το παρελθόν να παραμερίσει στο μέλλον που έρχεται.Γιατί το μέλλον έχει ήδη ξεκινήσει και δυστυχώς πολλοί κρύβονται για να μην το δουν.Το ΠΑΣΟΚ που θέλουμε είναι ένα Κίνημα με όλη τη δυναμική της λέξης. Ένας χώρος ζύμωσης και κατάθεσης ιδεών, τάσεων και ρευμάτων, προβληματισμού και πρωτοπόρου δράσης.Όχι ένα καθεστωτικό σύστημα, που επιδιώκει ως και τη φθορά του Προέδρου του για τα προσωπικά συμφέροντα και τα βίτσια των εραστών της οποιασδήποτε εξουσίας.Σήμερα, πριν και πάνω από όλα, οφείλουμε να παραταχτούμε στη μεγάλη εκλογική μάχη της 11ης Νοεμβρίου. Γιατί το αποτέλεσμα αυτής της μάχης θα μας δώσει το δικαίωμα να καθορίσουμε το μέλλον μας.Όλοι να σταθούμε στο πλευρό του Γεωργίου Παπανδρέου, στηρίζοντας τις πρωτοπόρες αποφάσεις του καθώς και προτείνοντάς του καινοτόμες ιδέες για το αύριο. Όλα από την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες.Μέχρι τότε στις επάλξεις μας, με πολιτικό πάθος και διάθεση για έναν αγώνα, σκληρό και δίκαιο.Για να υποστηρίξουμε αυτόν που εναντιώνεται στα οργανωμένα συμφέροντα.Για να σταματήσουμε κάθε διάθεση σφετερισμού, ενός κινήματος που θέλει και πρέπει να είναι Σοσιαλιστικό, Δημοκρατικό, Ριζοσπαστικό, Καινοτόμο, Προοδευτικό.

Πρωτοβουλία Νέων Σοσιαλιστών Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: