Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2007

ΠΡΟΣΩΠΑ

(Η νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, παραλαμβάνει από την παλαιά!!!)
Πρόσωπα παλιά και νέα στο πολιτικό παζάρι και πάλι. Το ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον ο Πρόεδρός του, ανακοίνωσε τη "νέα" ομάδα που θα οδηγήσει το κίνημα στο Συνέδριό του. Γκρίνιες, αστειάκια, απαισιοδοξία από τους πολλούς, αναμονή για δείγματα γραφής από λίγους. Κι εγώ δεν ενθουσιάστηκα από τα λίγα ονόματα που γνωρίζω: Άνθρωποι των μηχανισμών για πολλά χρόνια. Άνθρωποι που πάνε όπου φυσάει ο άνεμος. Άνθρωποι που δεν έχουν πει, δεν έχουν γράψει ποτέ τους ούτε μια ολοκληρωμένη πρόταση, που δεν έχουν σταθεί σε κανένα ακροατήριο να στηρίξουν μια πορεία ζωής, ανασύρθηκαν από το τίποτα που υπηρετούσαν, αναβαπτίστηκαν και κλήθηκαν να υλοποιήσουν την "πορεία προς τα αριστερά", την "ανατροπή", τη νέα πορεία. Βέβαια κάθε επιλογή θα άφηνε απέξω άλλους ικανούς ή και ικανότερους. Η ζωή θα δείξει κατά πόσο θα επιτύχουν. Κι όμως η παγωμάρα στο κομματικό και κοινωνικό ακροατήριο, είνια πιστεύω ενδεικτική της δυσκολίας που θα έχουν ώστε να επιτύχουν. Για όλους εμάς που ποτέ ΔΕΝ ζητήσαμε οφίτσια και διορισμένες θέσεις . Που κουμπωνόμαστε απέναντι σε κάθε εξουσία, όλα τούτα μόνο πίκρα προσφέρουν. Ας ευχηθούμε να κάνουμε λάθος!!!

2 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Θα επρόκειτο για "ανατροπή", αν είχαν κληθεί τα ενεργά μέλη να εκλέξουν μια κεντρική επιτροπή και αυτή θα εξέλεγε έναν πρόεδρο. Όλα τα άλλα είναι ταχυδακτυλουργίες με ημερομηνία λήξης την ημέρα των επόμενων εκλογών!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ. Η ΑΜΕΣΗ ΕΚΛΟΓΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΣΩΜΑ 800.000 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ...ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ