Πέμπτη, Ιουνίου 12, 2008

Η Ευρωσυνθήκη και η στάση του Κ. Σημίτη

Σημίτης το 2005
"Εμείς στο ΠΑΣΟΚ προτείνουμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για Ευρωσύνταγμα

Σημίτης το 2008
"Διαφωνώ με το δημοψήφισμα. Πρακτική μας η κύρωση των συνθηκών από τη Βουλή"

Απάντηση ΠΑΣΟΚ

"Ακατανόητη η επιστολή. Είχε προσυπογράψει και τώρα αποπροσανατολίζει"

Και η διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ:
Η πλήρης επιστολή του Γ. Παπανδρέου προς τον Κ. Σημίτη:
Προς Κύριο Κώστα Σημίτητ. Πρωθυπουργό Αγαπητέ Κώστα,Διάβασα με προσοχή όσα μου έγραψες.Το θέμα του δημοψηφίσματος, το οποίο έθεσες, έχει λυθεί με ομόφωνες αποφάσειςτου ΠΑΣΟΚ, του Συνεδρίου μας και του Πολιτικού μας Συμβουλίου. Αποφάσειςκαθαρές, αναμφισβήτητες και δημόσια γνωστές. Αποφάσεις που ενισχύουν τηδημοκρατία στη χώρα μας. Άρα το ζήτημα δεν υφίσταται. Είχε απαντηθεί προ της επιστολής σου.Η δε δημοσιοποίηση της επιστολής, η δημόσια διαφοροποίηση καθώς και η έμπρακτη άρνηση να συνταχθείς με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την υποβολή της πρότασής μας, αποτελούν αδικαιολόγητη πολιτική πράξη.Δημιουργούν ερωτηματικά για την πολιτική βούληση και στόχευσή μας.Δημιουργούν σύγχυση και αποπροσανατολισμό τη στιγμή που κάθε νοικοκυριόδοκιμάζεται από την ακρίβεια και ο ελληνικός λαός πλήττεται βίαια από την ανομία,την αυθαιρεσία, τη διαφθορά και την κατάρρευση κάθε έννοιας κράτους δικαίου μεευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.Δημιουργούν ερωτήματα τη στιγμή που ο λαός στρέφεται προς ένα ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα αποτελεί και νέα ελπίδα. Ένα ΠΑΣΟΚ αποφασισμένο να νικήσει, για να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα που θα αποκαθιστά τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Μακριά και απέναντι σε όσα συμφέροντα θέλουν να χειραγωγούν την πολιτική ζωή προς ίδιον όφελος και δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.Γνωρίζεις ότι εκτιμώ ιδιαίτερα το έργο που έχεις προσφέρει στη χώρα. Θυμούμαι πάντα την εποικοδομητική για την Ελλάδα συνεργασία μας στις κυβερνήσεις σου. Αντιλαμβάνομαι ωστόσο ότι έχεις τελικά αποφασίσει να κινείσαι έξω από το πλαίσιο των αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ και να λειτουργείς αυτόνομα και ανεξάρτητα. Μπορώ να το κατανοήσω αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ.Είμαι προσωπικά υποχρεωμένος αλλά και αποφασισμένος να διαφυλάττω την πολιτική ενότητα του Κινήματός μας, σεβόμενος την απόφαση της πλατιάς βάσης του ΠΑΣΟΚ της 11ης Νοεμβρίου.Με την απόφασή σου, που επιβεβαιώνουν οι πράξεις σου, δεν μπορεί να προσμετράσαι και να συγκαταλέγεσαι στη συντεταγμένη δύναμη τηςΚοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Σεβόμενος την ιστορία, την προσφορά σου και την κοινή μας πορεία δεν θα κινήσω την τυπική διαδικασία προς τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως θα όφειλα να κάνω για οποιοδήποτε άλλο στέλεχος.Διαφυλάττοντας το κύρος και τη συντεταγμένη πορεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θα αξιολογούμε πάντα τις απόψεις που καταθέτεις. Και προσωπικά θα το κάνω με ιδιαίτερο πάντα ενδιαφέρον.Φιλικά,
Γιώργος A. Παπανδρέου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ κου ΣΗΜΙΤΗ
ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ
Περιοδική έκδοση μελών ΠΑ.ΣΟ.Κ.
www.neosagonistis.gr
Αθήνα 11 Ιούνη 2008
Την ημέρα που στη Βουλή η Κυβέρνηση της Ν.Δ. περνάει την Ευρωσυνθήκη χωρίς δημόσια συζήτηση και χωρίς ενημέρωση του Λαού ο σ. Σημίτης εκδηλώνει διαφωνία με μια αυτονόητα σωστή θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπέρ του δημοψηφίσματος.
Η θέση αυτή του σ. Σημίτη είναι αντικειμενικά αντιευρωπαϊκή. Η δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη υπηρετείται μόνο με εναντίωση στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.
Καλούμε όλους τους συντρόφους μας αλλά και την ηγεσία του Κινήματος σε μια πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης του Λαού για το περιεχόμενο της Συνθήκης της Λισσαβόνας, με εκπροσώπηση όλων των σχετικών απόψεων (υπέρ και κατά της έγκρισης).
Είναι επίσης απαραίτητη η κινητοποίηση των πολιτών της χώρας για να γίνει δημοψήφισμα. Να αποφασίσουν αυτοί και όχι οι «έρημοι κι απρόσωποι» εκπρόσωποί τους στη Βουλή για την έγκριση ή όχι της Ευρωσυνθήκης.
Όπως είναι γνωστό, μαζί με πολλούς άλλους συντρόφους στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαφωνούμε με την έγκριση αυτής της Ευρωσυνθήκης.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε αρκετά μεγάλα παιδιά για να καταλαβαίνουμε τη διαφορά ανάμεσα στο ευρωπαϊκό σύνταγμα (που έλεγε ο Σημίτης για δημοψήφισμα) και στην ευρωσυνθήκη.
Αφήστε τη σπέκουλα και σταματήστε να λειτουργείτε σαν παπαγαλάκια πάνω στο κουφάρι του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε τα μόνα πτηνά που κυκλοφορούν πάνω από πτώματα είναι τα όρνια...
Είπαν στο Γιωργάκη ότι ο κόσμος πιστεύει πως δεν έχει πυγμή και νομίζει ότι θα την αποκτήσει έτσι!! Είναι πραγματικά γελοίο!!
Είναι θλιβερό το θέαμα ενός ανίκανου να διαλύει με την ανοχή πολλών, τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και δεν αναφέρομαι μόνο στην υπόθεση Σημίτη.
Όλο οι άλλοι φταίνε, αυτός τα κάνει όλα καλά. Το τι πιστεύει ο κόσμος για αυτόν το παραβλέπουμε. Σιγά τη λεπτομέρεια.
Δυστυχώς αυτός θα είναι ο μοιραίος για το ΠΑΣΟΚ
Ο λαός μας το έχει αποδώσει πολύ εύστοχα: "της κοντής ψ..... της φταίνε οι τρίχες!!"

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΠΑΛΙΚΑΡΑΔΩΝ!
ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΑΣΙΚΟ ΠΑΣΟΚ
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ (ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ) ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.
ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ, ΠΑΠΟΥΤΣΗ, ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΡΕΠΠΑ, ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΡΤΖΕΛΗ!!
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΙΤΗ!!
ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΠΩ ΑΡΧΗΓΑΡΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ!!
ΠΩΠΩ ΠΥΓΜΗ!!
ΑΛΛΑΞΑ ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΩ ΤΩΡΑ!!
ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ!!
ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ...
ΤΡΕΜΕ ΚΩΣΤΑΚΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ (ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΑΛΙ...)

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΝΤΖΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΣ ΑΠΟΨΗΣ;
ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ...

Νίκος Μεντζίνης είπε...

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ....ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ (ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ..ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ....ΚΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ)ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ...ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ..ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ..Ο ΙΔΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ. ΑΡΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ: ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ..
ΥΓ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΗς ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΗΜΙΤΗ..ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ...

Νίκος Μεντζίνης είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΑΣΙΚΟ ΠΑΣΟΚ..ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ; ΕΚΕΙΝΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗς ΠΟΛΥΤΑΣΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΝ ΣΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΕΙΠΝΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ....ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗς ΚΡΙΣΗς ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ; ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ -ΛΑΣΤΙΧΟ; ΜΕ ΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ; ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ; ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΛΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΠΑΛΙΚΑΡΑΔΩΝ...
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΕ ΔΕΞΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ; ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ (ΑΡΘΡΟ 16 ΚΛΠ) ΧΤΥΠΟΥΝ ΔΙΨΗΦΙΑ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;
ΝΑΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΠΙΑ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ.
Ο ΗΓΕΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. Ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Ξαφνιάστηκα πολύ με την συγκεκαλυμμένη άποψή σου περί διαγραφών, με τις οποίες συμφωνείς αν διατυπώνονται δημόσια οι διαφορετικές απόψεις!!
Εντυπωσιακό!!

Ανώνυμος είπε...

DHLADH DIEGRAPSE EN PROHN PROTHIPOURGO GIA TO YFOS THS EPISTOLHS TOY!!
MPRAVO RE MEGALOI!!

Ανώνυμος είπε...

TO FOBERO EINAI OTI EXEI KAI YPOSTIRIKTES O ANYPARKTOS, O KLHRONOMOS ENOS MEGALOU ONOMATOS, O AXRHSTOS POY OUTE PODILATO DEN MPOREI NA ODHGHSEI!!
TI NA PEI KANEIS,...

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ Η ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ;
ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ, ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ. ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

H ANTIPOLITEYSH DEN EINAI PAIXNIDAKI
GIA NA THN AFHSOYME STA XERIA TOY GIORGAKI

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ:
ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΜΥΓΑ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΕΧΕΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ...
ΘΥΜΩΣΕ Ο ΤΡΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΑΠΑΥΤΑ ΤΟΥ...
ΤΗΣ ΚΟΝΤΗΣ Ψ---- ΤΗΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ...
ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΑΤΗ ΝΑ Σ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ...
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ...

Ανώνυμος είπε...

GERA GIA TO NEO PASOK THS KOINONIAS TVN POLITON, ARKEI NA MIN DIAFONEI KANENAS ME TO GIORGAKI!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν του βάζετε καλού κακού βοηθητικές στο ποδηλατάκι του μην γκρεμοτσακιστεί πουθενά το παιδί και τον χάσει η πατρίδα

Ανώνυμος είπε...

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία τελικώς δεν προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής στην αποπομπή τεσσάρων βουλευτών (Αλ. Παπαδόπουλου, Εκτ. Νασιώκα, Ν. Αλευρά και Σούλας Μερεντίτη), εξακολουθεί να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει στην αποπομπή και άλλων βουλευτών στην περίπτωση που εκδηλωθεί κύμα αμφισβήτησης της απόφασης του Γ. Παπανδρέου. (Από τα Νέα)
ΣΣΣΣΣ Ησυχία!! μην αμφισβητήσει κανείς τις αποφάσεις του Γιωργάκη του Μεγαλοπρεπούς!! του άξιου ηγέτη που εμπνέει τα πλήθη...
Τι ξεφτίλα είναι αυτή, τι γελοιότητα. Θα κάνετε το ΠΑΣΟΚ ένα μικρό φοβικό μόρφωμα που δε θα έχει καμία σχέση με την ιστορία του.
Ντροπή σας εξαπτέρυγα, παλικαράδες.
Ο λαός σας έχει γυρίσει την πλάτη. Πορευτείτε αυτοθαυμαζόμενοι και αυτοϊκανοποιούμενοι για τα έργα σας!

Ανώνυμος είπε...

makari na iksere pou paei, o gios tis Margaritas... giati apo ton patera tou pire mono to roloi, tipote allo, opos paradextike o idios se mia krisi eilikrinias

Νίκος Μεντζίνης είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ. ΟΜΩΣ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ:
1. ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ..ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ.
2. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, " Ο ΓΙΟΣ ΤΗς ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ" ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ...
3. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΛΥΣΣΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ. ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΠΩΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ο ΚΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ....

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου και αναφορικά με τη δεξιά στροφή του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη. Ο Γιωργάκης συμμετείχε σε αυτές τις κυβερνήσεις ή όχι; Είχε καταγράψει κάποια διαφωνία για τη νεοφιλελεύθερη στροφή; Και καλά ο Γιωργάκης; Ποιοί άλλοι από αυτούς που σήμερα διαμαρτύρονται για το Σημίτη είχαν μιλήσει τότε; Και αναφέρομαι κυρίως στους Πετσάλνικο, Παπουτσή, Ρέππα και άλλα σημερινά 'εξαπτέρυγα' του Γιωργάκη.
Για το άρθρο 16 και τη θέση του Γιωργάκη δεν είδα να γίνεται σχόλιο. Η αλήθεια πονάει αλλά πρέπει να λέγεται....

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΟΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ;

Νίκος Μεντζίνης είπε...

ΛΟΙΠΟΝ...ΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΠΗΡΕ ΚΑΠΟΥ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΜΑΡΚΑ....ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ..ΕΙΝΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ..ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΝΔΩΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ..... ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ....Ας ΟΨΕΤΑΙ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ...ΚΙ ΕΔΩ ΣΤΑΜΑΤΩ..

Ανώνυμος είπε...

Χαρά για τον Τσουκάτο ε!!
Α ρε Πασοκάρες του Γιωργάκη, ούτε οι δεξιοί δεν κάνουν έτσι...
Νιώθεται δικαιωμένοι για τη διαγραφή Σημίτη!!
Α ρε κακομοίρηδες, δε βλέπετε άραγε που το πάτε το ΠΑΣΟΚ
Αλλά σιγά να μη σας νοιάζει.
Θα διαγράψετε και τον Άκη;

Νίκος Μεντζίνης είπε...

ΚΑΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ...ΜΟΝΟ ΘΛΙΨΗ..ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ..ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ....ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣ ΜΑΤΗΝ

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που παραδέχεστε 'οτι τότε μπορουσατε και λεγατε τη γνωμη σας δημοσιως χωρις να σας κατηγορεί κάποιος για υπονομευτές του ΠΑΣΟΚ.
Πολλά χρόνια μετά στην εποχή του αριστερού Γιωργάκη (καλό το ανεκδοτάκι)διαγράφεται ένας πρώην πρωθυπουργός γιατί δεν άρεσε το στυλ της επιστολής του!!
Αυτό είναι πρόοδος!!
Αλήθεια ο Γιωργάκης δεν ήταν Υπουργός Εξωτερικών του Σημίτη; Γιατί κατά τη γνώμη σου δεν έχει μερίδιο ευθύνης;
Άσε ρε φίλε, τι να λέμε τώρα, το διαλύσατε το ΠΑΣΟΚ. και δυστυχώς το βαρέλι δεν έχει πάτο. Δεν έχετε πάρει μυρωδιά πως δε φταίει κανένας Σημίτης αλλά η ανικανότητα του αρχηγού. Εσείς θα κατορθώσετε τον πιο ανύπαρκτο πρωθυπουργό της ελληνικής ιστορίας να τον βγάλετε για τρίτη φορά. κρίμα