Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2009

1 χρόνο μετά




Ένας χρόνος πέρασε από τη δολοφονία του Αλέξη. Ναι δολοφονία ιδιαίτερα εξοργιστική, επειδή προήλθε από όργανο επιφορτισμένο να προστατεύει το αγαθό της ελευθερίας και της ακεραιότητας των πολιτών. Τα γεγονότα που ακολούθησαν απέδειξαν την οργή και το πάθος χιλιάδων νέων και όχι μόνο πολιτών. Σίγουρα τα όποια έκτροπα συνέβησαν, δεν κατάφεραν να αμαυρώσουν την εικόνα μιας νεολαίας που αντιδρά, αγωνίζεται και διεκδικεί.

Η εποχή μας, εποχή κρίσης όχι μόνο οικονομικής, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους και νέους στα πρόθυρα της φτώχειας και της ανέχειας. Τους στερεί ακόμα και το δικαίωμα να ονειρευτούν ένα καλύτερο μέλλον. Πολιτικά, συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, δέχτηκαν επίθεση και βρίσκονται ακόμα στον «αέρα». Ο χρόνος που πέρασε, απέδειξε ότι η συλλογική δράση, η αντίδραση στα σχεδιαζόμενα, από κέντρα υπερεθνικά και ποτέ ελεγχόμενα, μπορεί και πρέπει να είναι η απάντησή μας. Απέδειξε επίσης ότι η τυφλή και απολίτικη βία, από όπου κι αν προέρχεται δεν ωφελεί το κίνημα, παρά μόνο όσους ποντάρουν και επιδιώκουν να δημιουργήσουν αντανακλαστικά συντηρητικά στην ελληνική Κοινωνία.

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ στις 12 το μεσημέρι στην Πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο, απεργούμε και διαδηλώνουμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ, για την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Τιμούμε τη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη. Να είμαστε όλοι εκεί. Όχι ως μνημόσυνο, αλλά ως παρακαταθήκη αγώνα και συνειδητοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: