Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2010

Oh tembora oh mores (Ω καιροί, Ω ήθη)

“Αναρωτιέμαι: γιατί να συζητάω μαζί τους;

ψωνίζουνε τη γνώση για να την πουλήσουν.

Θέλουνε να νικήσουν.

Στη νίκη ενάντια τίποτα δε θέλουνε να ξέρουν.

Δε Θέλουνε άλλοι να τους καταπιέζουν,

Θέλουνε να καταπιέζουνε οι ίδιοι.

Πειθαρχούνε σ' όποιον τους υπόσχεται πως θα μπορούνε να διατάζουν.

Θυσιάζονται για να μπορέσει να μείνει όρθιος ο βωμός της θυσίας.

Τι να τους πω, σκέφτηκα.

Αυτό θέλω να τους πω, αποφάσισα.”

(ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ)

Ντροπή κατακλύζει κάθε σκεπτόμενο και δημοκρατικό άνθρωπο με τα λίγα που δημοσιεύονται http://www.tolmi.gr/index.php/%CE%9A%CE%A1%CE%97%CE%A4%CE%97/kataggelei-tis-diadikasies.html και τα περισσότερα που διακινούνται υπογείως , για τα συμβαίνοντα στις διαδικασίες επιλογής Περιφερειακών Διευθυντών. Για μεγάλο διάστημα όλοι , μα όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν εξαπολύσει ένα αδυσώπητο αγώνα για την επικράτησή τους. Είχαν επιστρατεύσει κάθε πολιτικό , συνδικαλιστικό στέλεχος που μπορούσαν. Σκυφτοί και έτοιμοι για όλα. Λοιδορούν και κατασυκοφαντούν τους «αντιπάλους», διαρρέουν πληροφορίες : Ο ένας δεν είναι αρκούντως ΠΑΣΟΚ, ο άλλος έχει «πέτσινο» μεταπτυχιακό, ο άλλος δεν διαθέτει την έξωθεν καλή μαρτυρία!!! «Πειθαρχούνε σ' όποιον τους υπόσχεται πως θα μπορούνε να διατάζουν».

Και ενώ οι ίδιοι έχουν αμαυρώσει την διαδικασία με τις πράξεις τους, μια διαδικασία πρωτοφανέρωτη, ανοιχτή αλλά εκ των πραγμάτων χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες, αφού έχουν κατασυκοφαντήσει τις αρχές και τις θέσεις της μεγάλης δημοκρατικής μας Παράταξης, έρχονται και καταγγέλλουν: ΟΛΟΙ τους!!!

Δεν μπορούν να φανταστούν ένα μέλλον χωρίς την αφεντομουτσουνάρα τους. Τα πάντα κινούνται γύρω από το μεγάλο ΕΓΩ τους, που τόσα χρόνια έχουν φροντίσει να ταΐσουν με κάθε είδους φτιασίδια και χαρτιά. Φτιασίδια και χαρτιά που και αυτά αποκτήθηκαν με επαφές και συναλλαγή, με τις διαδικασίες «ιπτάμενων μεταπτυχιακών». Τα αρχειοθετούσαν , τα έβαζαν σε φακέλους φανταχτερούς και περίμεναν την ώρα της ανταμοιβής.

Τους ξεπερνάμε!!! Τους αφήνουμε ΟΛΟΥΣ στην άκρη ( μόνοι τους άλλωστε θέλησαν να ξεχωρίσουν από τη βάση των εκπαιδευτικών) και συνεχίζουμε αυτό που μια ζωή κάνουμε: Τον αγώνα μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο χώρο της εκπαίδευσης. Τον αγώνα μας για μια ΠΑΙΔΕΙΑ στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ του ΛΑΟΥ και του ΤΟΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: