Πέμπτη, Μαρτίου 20, 2008

Ρεπορτάζ από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Αντιγράφω από το λόγο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚΕμείς, συντρόφισσες και σύντροφοι, τα οφίτσια και τις καρέκλες, ποτέ δεν τα θεοποιήσαμε, και αν κάποιοι το έκαναν, είχαν ως αποτέλεσμα την αποξένωσή τους από τον λαό»«Να δώσουμε σε νέα πρόσωπα ρόλους και ευκαιρίες, για να αναδείξουν το ταλέντο τους, να δοκιμαστούν. Να ανοίξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα της οργάνωσής μας σε όλη της την κλίμακα. Να φυσήξει φρέσκος αέρας της κοινωνίας, κέφι για δουλειά και σε αυτούς, που λιγότερο κουβαλούν, και περισσότερο μπορούν να τρέξουν. Το χρειαζόμαστε, το χρειάζομαι κι εγώ, στη νέα πορεία επανίδρυσης που ξεκινάμε. Μαζί με τη δυναμική τους, με τις ιδέες τους, με τα θέλω και τα όνειρά τους»«Χρειαζόμαστε και τους καλύτερους. Αξιοκρατία σε κάθε θέση και όργανο. Χρειαζόμαστε τους πιο ικανούς, και όχι τους αρεστούς σε αυτήν ή την άλλη πλευρά. Ικανούς, όχι λόγω τυπικών προσόντων ή επετηρίδας, αλλά λόγω ουσιαστικών δυνατοτήτων προσφοράς, πολιτικής δουλειάς και δράσης».
Ήμουν κι εγώ εκεί!! Στο 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Σύνεδρος εκ θέσεως ως Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο Νομό μας. Τούτο το Συνέδριο πριν καν την έναρξή του, είχε δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες και ερωτήματα: Για το που πάμε, πως πάμε , ποιοι πάμε. Θα προσπαθήσω να περιγράψω τις δικές μου εντυπώσεις.
Παρατήρηση πρώτη: Αρκετά καλή οργάνωση, ελάχιστος χρόνος παραμονής στις ουρές για την πιστοποίηση, τέλεια εξυπηρέτηση από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που είχαν τη σχετική ευθύνη. Αρνητική εντύπωση τα μηχανήματα σωματικού ελέγχου και φυσικά η περιβόητη «ώρα ΠΑΣΟΚ», ιδιαίτερα για κάποιους από την επαρχία που θα έπρεπε να μετακινούνται σε όλη την Αττική για να μπορέσουν να ξεκουραστούν για λίγη ώρα.
Παρατήρηση δεύτερη: Η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου, απέδειξε τη μεγάλη ικανότητά του να περιγράφει με σαφήνεια και ιδεολογική ωριμότητα και τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις προτάσεις μας. Οριοθέτησε τις δικές μας αρχές. Επιτέλους ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει «το τέλος της ιστορίας και η κατάργηση των διαχωριστικών γραμμών». Δεν συμφωνώ φυσικά με το σύνθημα η Ελλάδα των Αξιών, μου φαίνεται ελάχιστα ελκυστικό και αρκετά light για να μπορέσει να οριοθετήσει τις δικές μας διάφορες θέσεις από εκείνες της δεξιάς. Το "όλοι μαζί" θεωρώ ότι ΄το εννοεί και θα το παλέψει να γίνει πράξη. Η πρότασή του για συνεργασία με άλλες δυνάμεις ήταν αρκετά καινοτόμες και ξεκάθαρες: Αγώνας για αυτοδυναμία, Κοινοβουλευτική συνεργασία με δυνάμεις αντιδεξιές, συνεργασία στη βάση και στους κοινωνικούς αγώνες. Η ομιλία του πολυδιαφημισμένου Τσίπρα δεν με ικανοποίησε. Καλή παρουσία αλλά ελάχιστη ουσία και υφάκι που δεν συνάδει με αρχηγό κόμματος και μάλιστα της Αριστεράς.
Παρατήρηση Τρίτη: Χείριστη εντύπωση η πασαρέλα των υποψηφίων που συνήθως το μοναδικό τους «προσόν» ήταν η ηλικία ή το ότι ήταν γυναίκες. ΕΛΕΟΣ!!!!! Δεκάδες επί δεκάδων υποψηφιότητες με ελάχιστα έως καθόλου προσόντα (από όσα γνωρίζω), που δεν είχαν καν το γνώθι σεαυτόν και περιδιάβαιναν με ύφος χιλιάδων καρδιναλίων. Το δυστύχημα είναι ότι πολλοί από αυτούς εκλέχτηκαν.
Παρατήρηση Τέταρτη: Η καρδιά και η ουσία του Συνεδρίου ήταν κάτω από την επιφάνεια. Και εννοώ στις αίθουσες κάτω από την αίθουσα. Αν και χρειαζόταν καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτεροι χώροι.
Η πρόταση για το Πολιτικό Συμβούλιο και την μη είσοδο των πρωτοκλασάτων, καταρχήν θετική, αρκεί να μην ξαναμπούμε με ευθύνη των βαρόνων σε κατάσταση γκρίνιας και ομφαλοσκόπησης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ. ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ "ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ". ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ!!!!!
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΡΑΨΟΥΝ......