Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2008

Τι άλλο ΔΕΝ θα δούμε στα κανάλια

Το ότι απαγόρευσαν σε 31 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στον Δραγασάκη του ΣΥΝ, να μιλήσουν, ότι απόψε συνέβη ένας πρωτοφανές Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, καταπατώντας βάναυσα Σύνταγμα και Κανονισμό της Βουλής, το είδατε, το ακούσατε;
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, θέλω να κάνω μία δήλωση πριν την έναρξη της ψηφοφορίας.(Θόρυβος στην Αίθουσα)
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, να το δεχθείτε. Αυτό είναι αυθαιρεσία. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Ορίστε, κύριε Παπουτσή, έχετε το λόγο, για να κάνετε τη δήλωση.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, θεωρούμε ότι παραβιάζεται κατάφωρα ο Κανονισμός, θεωρούμε ότι φιμώσατε με επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, όχι με δική σας…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Λανθασμένα το αντιλαμβάνεσθε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Όπως θέλετε. Εμείς αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι η Πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας επεχείρησε να φιμώσει και το πέτυχε…(Θόρυβος και διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Επεχείρησε να φιμώσει και το πέτυχε τους Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τριάντα ένα Βουλευτές, οι οποίοι επιμένουν να πάρουν το λόγο επί της συζήτησης της τρίτης ενότητας.(Θόρυβος και διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Ολοκληρώστε, κύριε Παπουτσή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Τρίτον, επικαλεστήκατε, κύριε Πρόεδρε, την πληροφόρηση που εμείς δεν έχουμε -και προσέξτε το παρακαλώ αυτό- ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί καμία τροπολογία.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Οι τροπολογίες συζητιούνται.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Σας προκαλώ, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, να αναζητήσετε από τα Πρακτικά πότε η κυρία Υπουργός είπε ότι η Κυβέρνηση δεν δέχεται καμία τροπολογία.(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)Σύμφωνα με τον Κανονισμό, λοιπόν, πρέπει να ολοκληρωθεί η συζήτηση επί των άρθρων.(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)Αυτό λέει ρητώς ο Κανονισμός και μετά να γίνει συζήτηση επί των τροπολογιών.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Ποιο είναι το δια ταύτα της ομιλίας σας;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Επειδή, κύριε Πρόεδρε, βλέπω ότι επιμένετε σε μία αντιδημοκρατική πρακτική, σας δηλώνουμε ότι, παρά το γεγονός πως από τη Δευτέρα σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι εδώ και δίνει τη μάχη, διαφωνούμε με την πρακτική σας και αποχωρούμε από την Αίθουσα.(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Καλώς.(Στο σημείο αυτό εισέρχεται στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γεώργιος Παπανδρέου. Όρθιοι οι Βουλευτές του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος χειροκροτούν ζωηρά και παρατεταμένα)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Αποχωρούμε, καταγγέλλοντας αυτήν τη διαδικασία.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρόεδρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Το λόγο έχει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Γεώργιος Παπανδρέου.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρόεδρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Πρωτόγνωρη διαδικασία παρακολουθεί ο ελληνικός λαός σε αυτό το οχυρό της δημοκρατίας. Εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτήν την πολιτική του αυταρχισμού, της ισοπέδωσης όλων των δημοκρατικών διαδικασιών, για να περάσετε εσείς αυταρχικά και ενάντια στη λογική και στη συναίνεση του ελληνικού λαού, με πραξικοπηματικές πράξεις και διαδικασίες, τις δικές σας επιλογές, επιλογές που βάναυσα υπονομεύουν τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας.(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)Έτσι είναι. Διαφωνείτε ότι υπάρχει προσπάθεια ουσιαστικής φίμωσης της Αντιπολίτευσης και των απόψεων της δημοκρατίας;(Θόρυβος και διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.) ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Παρακαλώ, κύριοι συνάδελφοι, να ακουστεί ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ..
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρόεδρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Έχει ευθύνη ο Πρωθυπουργός, έχετε ευθύνη και εσείς, κύριε Πρόεδρε. Εμείς αποχωρούμε από την Αίθουσα, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται και στο πεζοδρόμιο και στο δρόμο και παντού. Δεν θα σταματήσουμε.(Όρθιοι οι Βουλευτές του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος χειροκροτούν ζωηρά και παρατεταμένα)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Κύριε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, διακόσιοι σαράντα Βουλευτές μίλησαν και δεν φιμώθηκε κανείς. Η Ολομέλεια και η Πλειοψηφία του Σώματος απεφάσισε για τη διαδικασία. Επιθυμείτε να αποχωρήσετε, είναι δικαίωμά σας.(Στο σημείο αυτό οι Βουλευτές του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος αποχωρούν από την Αίθουσα του Κοινοβουλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: