Δευτέρα, Μαρτίου 31, 2008

Κάτω από το όριο της φτώχειας

Η φτώχεια χτυπά την πόρτα εκατομμυρίων εργαζομένων, που βλέπουν καθημερινά να περιθωριοποιούνται και να αποκλίνουν από τους συναδέλφουσ τους της Ε.Ε. Με βάση την Ερευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΣΥΕ για το δ' τρίμηνο του 2007, περίπου 1.369.200 μισθωτοί κερδίζουν μέχρι 1.000 ευρώ μηνιάτικο. Πρόκειται για το 47% σχεδόν του εργατικού δυναμικού της χώρας. Σημειώστε ότι σε αυτή τη μερίδα εργαζομένων δεν ανήκουν μόνο οι νεαροί που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους και καλώς ή κακώς αμείβονται με τον (έτσι κι αλλιώς χαμηλό) βασικό μισθό, αλλά περιλαμβάνει εργαζομένους κάθε επαγγέλματος και ηλικίας. Άλλοι 893.661 χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με μισθό από 1001 -1500 Ευρώ μηνιαίως. κατά τα άλλα οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται και η ελπίδα των εργαζομένων κατά τον Πρωθυπουργό είναι η ΝΔ!!!

Τετάρτη, Μαρτίου 26, 2008

Πρόταση δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ

Έξι μήνες μετά τις εκλογές η ΝΔ, έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία και βρίσκεται σε δυσαρμονία με το λαό, ιδιαίτερα μετά την κατάθεση του ασφαλιστικού. Είνια ευκαιρία στη συζήτηση για την πρόταση μομφής, οι "τζάμπα μάγκες" Βουλευτές της ΝΔ, που επί σειρά ετών "απειλούσαν" με παραιτήσεις, με διαφοροποιήσεις και άλλα ευτράπελα, να αποδείξουν του λόγου τους το αληθές.
Παρακάτω το πλήρες κείμενο ( το σκεπτικό), για την πρόταση δυσπιστίας που κατάθεσε το ΠΑΣΟΚ:
Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,
κ. Δημήτρη Σιούφα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 84 ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 142
ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


"Κύριε Πρόεδρε,
Συμπληρώθηκαν έξι μήνες από τις πρόσφατες εκλογές. Μπήκαμε στον πέμπτο χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Η πολιτική της κυβέρνησης δημιουργεί διαρκώς νέα αρνητικά δεδομένα για τη χώρα. Η αποδυνάμωση της οικονομίας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει την ελληνική οικογένεια σε απόγνωση. Ο πληθωρισμός έχει εκτοξευθεί σχεδόν στο 4,4%, ενώ οι αυξήσεις σε βασικά είδη κατανάλωσης και σε υπηρεσίες ξεπερνούν το 30%. Με την αντιαναπτυξιακή και ταξική πολιτική της κυβέρνησης, έχουμε διαρκή επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας και των αναπτυξιακών της προοπτικών. Βιώνουμε μία σκληρή πολιτική μονόπλευρης λιτότητας, μία γενικευμένη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, ενάντια στην μικρομεσαία επιχείρηση. Η ανεξέλεγκτη ακρίβεια στην αγορά, δημιουργεί δυσβάσταχτη καθημερινότητα για τα νοικοκυριά, τους εμπόρους, τους καταστηματάρχες, τον αγροτικό κόσμο και τους συνταξιούχους.
Εντείνονται συνεχώς οι κοινωνικές ανισότητες. Η πλειοψηφία των πολιτών οδηγείται στην ανασφάλεια, ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος οδηγείται στον υπερδανεισμό και στα αδιέξοδα, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι υφιστάμενοι την αδιαφορία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τα προβλήματά τους. Αποκαλύφθηκε ότι η πραγματική έννοια των δήθεν μεταρρυθμίσεων, όπως τις προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η απαξίωση και το ξεπούλημα των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου και η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους.
Με το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βάζει βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Αυξάνει τα όρια ηλικίας για την συνταξιοδότηση, μειώνει τις συντάξεις και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση αδιαφορώντας για την υποχρέωση της πολιτείας να εγγυάται την αλληλεγγύη των γενεών δημιουργεί αβεβαιότητα για την ασφαλιστική κάλυψη των νεότερων γενεών. Με συστηματικό τρόπο, υπονομεύει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Ασφαλιστικού Συστήματος και οδηγεί τους πολίτες προς την ιδιωτική ασφάλιση. Στο αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για απόσυρση του συνόλου του νομοσχεδίου η κυβέρνηση αντέδρασε αρνητικά και πεισματικά επιμένει στην ψήφιση αυτού του αντιλαϊκού και αντικοινωνικού σχεδίου νόμου.
Η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά τις αντιδράσεις των εργαζομένων και τη δυσφορία των πολιτών.
Ο κοινωνικός διάλογος, η δημόσια διαβούλευση, η διαρκής επιδίωξη της συναίνεσης των ενδιαφερομένων φορέων, αποτελούν έννοιες και πρακτικές παντελώς άγνωστες στην κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Αντί αυτών κυριαρχούν αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, αυταρχισμός, αδιαφάνεια και παρασκήνιο.
Η επανίδρυση του κράτους αποδείχθηκε ότι αφορούσε την ανασυγκρότηση των πελατειακών και ρουσφετολογικών μηχανισμών της Νέας Δημοκρατίας.
Επιπλέον, είναι διάχυτη στους πολίτες η βεβαιότητα για τις μεθοδεύσεις και τις εν κρυπτώ συζητήσεις με εγχώριους και διεθνείς οικονομικούς παράγοντες για το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Στις δικαιολογημένες αντιδράσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων η κυβέρνηση βασίζεται στην ενεργό και με κάθε τρόπο εμπλοκή μιας σειράς ελεγχόμενων από αυτήν δικαστικών λειτουργών.
Η ΔΕΗ, η Ολυμπιακή, τα λιμάνια και μόλις τις προηγούμενες μέρες ο ΟΤΕ αποτελούν χαρακτηριστική απόδειξη του τρόπου με τον οποίον διαχειρίζεται η ΝΔ την κυβερνητική εξουσία. Αποκαλύπτουν την αντίληψη που έχει η κυβέρνηση για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και τη διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας. Αυτή η αντίληψη επιβεβαιώθηκε επίσης με την αποκάλυψη και τη διαχείριση της υπόθεσης Ζαχόπουλου, την εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών σε αθέμιτες συναλλαγές, την συγκάλυψη και ειδικότερα την άρνηση του κ. Καραμανλή ως πρώην υπουργού Πολιτισμού να προσέλθει και να αναλάβει τις ευθύνες του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων με τα δομημένα ομόλογα αποκαλύφθηκε πλήρως, αλλά οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου παραμένουν στο απυρόβλητο. Τα πορίσματα Ζορμπά ετέθησαν στο αρχείο.
Η υπόθεση των πακιστανών, η υπόθεση των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αποκάλυψαν τις πολιτικές ευθύνες, την αδυναμία και την αναξιοπιστία του Πρωθυπουργού και των Υπουργών να εγγυηθούν βασικές αρχές του νομικού και πολιτικού μας πολιτισμού, την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών, την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών. Επιπλέον, μετά την αποκάλυψη των ελληνικών διασυνδέσεων στο διεθνές σκάνδαλο της Siemens, η κυβέρνηση επέλεξε και πάλι την συγκάλυψη των υπευθύνων. Η εκπαίδευση των νέων αντί να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα παραμένει εγκλωβισμένη στην κυβερνητική ανεπάρκεια, την ανυπαρξία στρατηγικής και την έλλειψη βούλησης για την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η πολιτική της αδράνειας, των υποχωρήσεων και των συμβιβασμών, έχει εμφανίσει αρνητικές επιπτώσεις στα εθνικά μας συμφέροντα και οδηγεί την Ελλάδα στο περιθώριο των εξελίξεων. Είναι διάχυτη η εντύπωση στους πολίτες ότι η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή είναι μία ανίσχυρη κυβέρνηση χωρίς στρατηγική για την Ευρώπη, χωρίς όραμα για την Ελλάδα.
Αδυνατεί να εγγυηθεί την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική αλληλεγγύη, την οικονομική ανάπτυξη, δεν μπορεί να εγγυηθεί το δημόσιο συμφέρον και να διαγράψει ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τους νέους ανθρώπους. Η κυβέρνηση με τις ταξικές επιλογές της στο Ασφαλιστικό χάραξε μόνη της και οριστικά την κόκκινη γραμμή απέναντι στην κοινωνία.
Η πρόταση δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης που καταθέτουμε βάσει του άρθρου 142 του ΚτΒ βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την διαμορφωμένη πεποίθηση της πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών".

Ποιός είναι ο υποδιοικητής Μάρκος;

«Σχετικά με όσα ακούγονται για το αν ο Μάρκος είναι ομοφυλόφιλος: Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αμερική, ασιάτης στην Ευρώπη, μεξικανός των ΗΠΑ στο Σαν Ισίδρο, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, ιθαγενής στους δρόμους του Σαν Κριστομπάλ, αλητοπαρέα στη Νέζα, ροκάς στην πανεπιστημιούπολη, εβραίος στη Γερμανία, συνήγορος του πολίτη στο Υπουργείο Άμυνας, φεμινιστής σε πολιτικά κόμματα, κομμουνιστής στη μεταψυχροπολεμική εποχή, κρατούμενος στη Σινταλάπα, ειρηνιστής στη Βοσνία, ιθαγενής Μαπούτσε στις Άνδεις, δάσκαλος του συνδικάτου CNTE, καλλιτέχνης χωρίς γκαλερί ούτε πορτοφόλι, νοικοκυρά ένα Σάββατο βράδυ σε οποιαδήποτε γειτονιά οποιασδήποτε πόλης οποιουδήποτε Μεξικού, αντάρτης στο Μεξικό του τέλους του 20ου αιώνα, απεργός στη Συνομοσπονδία Εργατών Μεξικού, ρεπόρτερ που κλείνει ‘τρύπες’ στις μεσαίες σελίδες, φαλλοκράτης στο φεμινιστικό κίνημα, γυναίκα μόνη στο μετρό μετά τις 10 το βράδυ, συνταξιούχος που διαμαρτύρεται στην κεντρική πλατεία, αγρότης χωρίς γη, περιθωριακός εκδότης, φοιτητής, διαφωνών με το νεοφιλελευθερισμό, συγγραφέας χωρίς βιβλία ούτε αναγνώστες, και βέβαια Ζαπατίστα του Νοτιοανατολικού Μεξικού.
Τελικά ο Μάρκος είναι ένα οποιοδήποτε ανθρώπινο ον, σε αυτό τον κόσμο. Ο Μάρκος είναι όλες οι καταπιεσμένες μειονότητες που αντιστέκονται, εκρήγνυνται και λένε ‘Φτάνει πιά!’. Όλες οι μειονότητες την ώρα που πρέπει να μιλήσουν, και όλες οι πλειονότητες την ώρα που πρέπει να σωπάσουν και να υπομείνουν. Όλοι οι αποκλεισμένοι που αναζητούν ένα λόγο, το λόγο τους, αυτό που ξαναδίνει την πλειοψηφία στους αιώνια διασπασμένους –εμάς. Ότι ενοχλεί την εξουσία και τις καθησυχασμένες συνειδήσεις –αυτό είναι ο Μάρκος».
Αναδημοσίευση από το

Είδηση είναι.......

Τι αλήθεια είναι είδηση; Τι είναι εκείνο που «αξίζει» να μπει στην πρώτη σελίδα, στις ειδήσεις, να μεταδοθεί και να γίνει κτήμα των αναγνωστών, ακροατών, τηλεθεατών; Παλαιότερα η απάντηση ήταν απλή: "αν ένα σκύλος δαγκώσει άνθρωπο, δεν είναι είδηση. Αν όμως άνθρωπος δαγκώσει σκύλο, τότε αυτό είναι είδηση", έγραφε το πρώτο κλασικό εγχειρίδιο δημοσιογραφίας. Σήμερα τα πράγματα με έχουν -ειλικρινά - μπερδέψει. Δεν ξέρω τι είναι είδηση και τι όχι. Για παράδειγμα επί σειρά ημερών ακούω για κάποιες γριούλες που κλείστηκαν στο ασανσέρ λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, ακούω για τον κίνδυνο μολύνσεων από τα συσσωρευμένα σκουπίδια, ακούω και βλέπω «επεισόδια απεργών» αλλά όχι απεργίες και συγκεντρώσεις. Σε κανένα δελτίο ειδήσεων δεν είδα να αφιερώνουν ούτε ένα δευτερόλεπτο σε μια είδηση που και στις εφημερίδες τη διάβασα στα "ψιλά". ΚΑΙ η είδηση είναι πως η φτώχια απειλεί σήμερα έναν στους πέντε Έλληνες. Το ένα πέμπτο των Ελλήνων (21%) και κάτι περισσότερο των παιδιών τους (23%) εξακολουθούν να διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας σύμφωνα με Έκθεση της Κομισιόν. Δεν είδα πουθενά ως είδηση ότι οι ίδιες γριούλες ΔΕΝ μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους ή ότι η μόλυνση του περιβάλλοντος λόγω της χρήσης του λιθάνθρακα θα συμβάλει στο θάνατο χιλιάδων συμπολιτών μας. Σίγουρα η απάντηση δεν είναι εύκολη. Για κάποιους οι έρωτες μιας starlet, το νέο video clip ενός τραγουδιστή αποτελεί την πεμπτουσία της είδησης, για άλλους όχι. Ο χωρίς όρια ανταγωνισμός οδήγησε στο να προτάσσονται ως κυρίαρχες ειδήσεις μεμονωμένα επεισόδια, υποβαθμίζοντας την πανανθρώπινη αγωνία για την ειρήνη, τη φτώχεια και άλλα κοινωνικά δρώμενα . Είναι παρήγορο ότι υπάρχει έντονη και μαζική η αποδοκιμασία της κοινής γνώμης, ιδίως το τελευταίο διάστημα. Η ιεράρχηση των ειδήσεων δεν επιβάλλεται από κανέναν, διέπεται όμως από τις βασικές αρχές της δημοσιογραφίας και κρίνεται εν τέλει από το κοινωνικό σύνολο. Εκεί είναι το ζητούμενο τελικά ο κοινωνικός έλεγχος στα ΜΜΕ και στο προσφερόμενο δημόσιο αγαθό που είναι η ενημέρωση.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΟΛΜΗ" το Σάββατο 22/03/2008

Από τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη

"Αν μας έλεγε κανένας αυτείνη την λευτεριά οπού θα γευόμαστε, θα περικαλούσαμε τον Θεόν να μας αφήση εις τους Τούρκους άλλα τόσα χρόνια, όσο-να γνωρίσουν οι άνθρωποι τι θα ειπή πατρίδα, τι θα ειπή θρησκεία, τι θα ειπή φιλοτιμία, αρετή και τιμιότη. Αυτά λείπουν απ' όλους εμάς, στρατιωτικούς και πολιτικούς. Τις πρόσοδες της πατρίδας τις κλέβομεν, από υποστατικά δεν της αφήσαμεν τίποτας, σε 'πηρεσίαν να μπούμεν, ένα βάνομεν εις το ταμείον, δέκα κλέβομεν. Αγοράζομεν πρόσοδες, τις τρώμεν όλες. Χρωστούν εις το Ταμείον δεκοχτώ-'κατομμύρια ο ένας κι' ο άλλος· ο Μιχαλάκης Γιατρός πεντακόσες-χιλιάδες, ο Τζούχλος τρακόσες, ο Γιωργάκης Νοταράς τρακόσες-πενήντα -όλο τέτοιγοι χρωστούνε αυτά. Ο κεντρικός ταμίας ο Φίτζιος -τρακόσες-πενήντα του λείπουν από το ταμείον· κι' ακόμα δεν κυτάχτηκαν πόσα θα λείψουν ακόμα. Το-ίδιο ντογάνες κι' άλλα. Τέτοιοι μπαίνουν εις τα πράματα και τέτοιους συντρόφους βάνουν. Δύσκολο είναι ο τίμιος άνθρωπος να κάνη τα χρέη του πατριωτικώς. Οι αγωνισταί οι περισσότεροι και οι χήρες κι' αρφανά δυστυχούν. Πολυτέλεια και φαντασία- γεμίσαμεν πλήθος πιανοφόρτια και κιθάρες. Οι δανεισταί μας ζητούν τα χρήματά τους, λεπτό δεν τους δίνομεν από αυτά -κάνουν επέβασιν εις τα πράματά μας. Και ποτές δεν βρίσκομεν ίσιον δρόμον. Πως θα σωθούμεν " εμείς μ' αυτά και να σκηματιστούμεν εις την κοινωνίαν του κόσμου ως άνθρωποι;" Ο Θεός ας κάμη το έλεός του να μας γλυτώση από τον μεγάλον γκρεμνόν οπού τρέχομεν να τζακιστούμεν...."

Δευτέρα, Μαρτίου 24, 2008

Ολυμπιακή ..φλόγα και ανθρώπινα δικαιώματα

Η ΕΡΤ , λογόκρινε τη διαμαρτυρία των ¨δημοσιογράφων χωρίς σύνορα¨που επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν για τις ταραχές στο Θιβέτ. Όσο η Ολυμπιακή ιδέα υπηρετεί τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τόσο θα απομακρύνεται η ιδέα των Ολυμπιακών αγώνων της αλληλεγγύης και της ειρήνης

Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2008

Τι άλλο ΔΕΝ θα δούμε στα κανάλια

Το ότι απαγόρευσαν σε 31 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στον Δραγασάκη του ΣΥΝ, να μιλήσουν, ότι απόψε συνέβη ένας πρωτοφανές Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, καταπατώντας βάναυσα Σύνταγμα και Κανονισμό της Βουλής, το είδατε, το ακούσατε;
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, θέλω να κάνω μία δήλωση πριν την έναρξη της ψηφοφορίας.(Θόρυβος στην Αίθουσα)
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, να το δεχθείτε. Αυτό είναι αυθαιρεσία. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Ορίστε, κύριε Παπουτσή, έχετε το λόγο, για να κάνετε τη δήλωση.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, θεωρούμε ότι παραβιάζεται κατάφωρα ο Κανονισμός, θεωρούμε ότι φιμώσατε με επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, όχι με δική σας…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Λανθασμένα το αντιλαμβάνεσθε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Όπως θέλετε. Εμείς αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι η Πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας επεχείρησε να φιμώσει και το πέτυχε…(Θόρυβος και διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Επεχείρησε να φιμώσει και το πέτυχε τους Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τριάντα ένα Βουλευτές, οι οποίοι επιμένουν να πάρουν το λόγο επί της συζήτησης της τρίτης ενότητας.(Θόρυβος και διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Ολοκληρώστε, κύριε Παπουτσή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Τρίτον, επικαλεστήκατε, κύριε Πρόεδρε, την πληροφόρηση που εμείς δεν έχουμε -και προσέξτε το παρακαλώ αυτό- ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί καμία τροπολογία.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Οι τροπολογίες συζητιούνται.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Σας προκαλώ, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, να αναζητήσετε από τα Πρακτικά πότε η κυρία Υπουργός είπε ότι η Κυβέρνηση δεν δέχεται καμία τροπολογία.(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)Σύμφωνα με τον Κανονισμό, λοιπόν, πρέπει να ολοκληρωθεί η συζήτηση επί των άρθρων.(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)Αυτό λέει ρητώς ο Κανονισμός και μετά να γίνει συζήτηση επί των τροπολογιών.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Ποιο είναι το δια ταύτα της ομιλίας σας;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Επειδή, κύριε Πρόεδρε, βλέπω ότι επιμένετε σε μία αντιδημοκρατική πρακτική, σας δηλώνουμε ότι, παρά το γεγονός πως από τη Δευτέρα σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι εδώ και δίνει τη μάχη, διαφωνούμε με την πρακτική σας και αποχωρούμε από την Αίθουσα.(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Καλώς.(Στο σημείο αυτό εισέρχεται στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γεώργιος Παπανδρέου. Όρθιοι οι Βουλευτές του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος χειροκροτούν ζωηρά και παρατεταμένα)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Αποχωρούμε, καταγγέλλοντας αυτήν τη διαδικασία.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρόεδρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Το λόγο έχει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Γεώργιος Παπανδρέου.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρόεδρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Πρωτόγνωρη διαδικασία παρακολουθεί ο ελληνικός λαός σε αυτό το οχυρό της δημοκρατίας. Εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτήν την πολιτική του αυταρχισμού, της ισοπέδωσης όλων των δημοκρατικών διαδικασιών, για να περάσετε εσείς αυταρχικά και ενάντια στη λογική και στη συναίνεση του ελληνικού λαού, με πραξικοπηματικές πράξεις και διαδικασίες, τις δικές σας επιλογές, επιλογές που βάναυσα υπονομεύουν τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας.(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)Έτσι είναι. Διαφωνείτε ότι υπάρχει προσπάθεια ουσιαστικής φίμωσης της Αντιπολίτευσης και των απόψεων της δημοκρατίας;(Θόρυβος και διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.) ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Παρακαλώ, κύριοι συνάδελφοι, να ακουστεί ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ..
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρόεδρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Έχει ευθύνη ο Πρωθυπουργός, έχετε ευθύνη και εσείς, κύριε Πρόεδρε. Εμείς αποχωρούμε από την Αίθουσα, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται και στο πεζοδρόμιο και στο δρόμο και παντού. Δεν θα σταματήσουμε.(Όρθιοι οι Βουλευτές του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος χειροκροτούν ζωηρά και παρατεταμένα)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Κύριε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, διακόσιοι σαράντα Βουλευτές μίλησαν και δεν φιμώθηκε κανείς. Η Ολομέλεια και η Πλειοψηφία του Σώματος απεφάσισε για τη διαδικασία. Επιθυμείτε να αποχωρήσετε, είναι δικαίωμά σας.(Στο σημείο αυτό οι Βουλευτές του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος αποχωρούν από την Αίθουσα του Κοινοβουλίου)

Πέμπτη, Μαρτίου 20, 2008

Αυτές τις εικόνες ΔΕΝ θα τις δείτε...... στις "ειδήσεις" και στις εφημερίδες




Από alzap
ΥΓ. Οι φωτογραφίες με τον Γιώργο Παπανδρέου βρίσκονται στην διεύθυνση:http://multimedia.papandreou.gr/arx/photos.showPhotos?i_thema=12761

Ρεπορτάζ από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Αντιγράφω από το λόγο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚΕμείς, συντρόφισσες και σύντροφοι, τα οφίτσια και τις καρέκλες, ποτέ δεν τα θεοποιήσαμε, και αν κάποιοι το έκαναν, είχαν ως αποτέλεσμα την αποξένωσή τους από τον λαό»«Να δώσουμε σε νέα πρόσωπα ρόλους και ευκαιρίες, για να αναδείξουν το ταλέντο τους, να δοκιμαστούν. Να ανοίξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα της οργάνωσής μας σε όλη της την κλίμακα. Να φυσήξει φρέσκος αέρας της κοινωνίας, κέφι για δουλειά και σε αυτούς, που λιγότερο κουβαλούν, και περισσότερο μπορούν να τρέξουν. Το χρειαζόμαστε, το χρειάζομαι κι εγώ, στη νέα πορεία επανίδρυσης που ξεκινάμε. Μαζί με τη δυναμική τους, με τις ιδέες τους, με τα θέλω και τα όνειρά τους»«Χρειαζόμαστε και τους καλύτερους. Αξιοκρατία σε κάθε θέση και όργανο. Χρειαζόμαστε τους πιο ικανούς, και όχι τους αρεστούς σε αυτήν ή την άλλη πλευρά. Ικανούς, όχι λόγω τυπικών προσόντων ή επετηρίδας, αλλά λόγω ουσιαστικών δυνατοτήτων προσφοράς, πολιτικής δουλειάς και δράσης».
Ήμουν κι εγώ εκεί!! Στο 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Σύνεδρος εκ θέσεως ως Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο Νομό μας. Τούτο το Συνέδριο πριν καν την έναρξή του, είχε δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες και ερωτήματα: Για το που πάμε, πως πάμε , ποιοι πάμε. Θα προσπαθήσω να περιγράψω τις δικές μου εντυπώσεις.
Παρατήρηση πρώτη: Αρκετά καλή οργάνωση, ελάχιστος χρόνος παραμονής στις ουρές για την πιστοποίηση, τέλεια εξυπηρέτηση από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που είχαν τη σχετική ευθύνη. Αρνητική εντύπωση τα μηχανήματα σωματικού ελέγχου και φυσικά η περιβόητη «ώρα ΠΑΣΟΚ», ιδιαίτερα για κάποιους από την επαρχία που θα έπρεπε να μετακινούνται σε όλη την Αττική για να μπορέσουν να ξεκουραστούν για λίγη ώρα.
Παρατήρηση δεύτερη: Η εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου, απέδειξε τη μεγάλη ικανότητά του να περιγράφει με σαφήνεια και ιδεολογική ωριμότητα και τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις προτάσεις μας. Οριοθέτησε τις δικές μας αρχές. Επιτέλους ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει «το τέλος της ιστορίας και η κατάργηση των διαχωριστικών γραμμών». Δεν συμφωνώ φυσικά με το σύνθημα η Ελλάδα των Αξιών, μου φαίνεται ελάχιστα ελκυστικό και αρκετά light για να μπορέσει να οριοθετήσει τις δικές μας διάφορες θέσεις από εκείνες της δεξιάς. Το "όλοι μαζί" θεωρώ ότι ΄το εννοεί και θα το παλέψει να γίνει πράξη. Η πρότασή του για συνεργασία με άλλες δυνάμεις ήταν αρκετά καινοτόμες και ξεκάθαρες: Αγώνας για αυτοδυναμία, Κοινοβουλευτική συνεργασία με δυνάμεις αντιδεξιές, συνεργασία στη βάση και στους κοινωνικούς αγώνες. Η ομιλία του πολυδιαφημισμένου Τσίπρα δεν με ικανοποίησε. Καλή παρουσία αλλά ελάχιστη ουσία και υφάκι που δεν συνάδει με αρχηγό κόμματος και μάλιστα της Αριστεράς.
Παρατήρηση Τρίτη: Χείριστη εντύπωση η πασαρέλα των υποψηφίων που συνήθως το μοναδικό τους «προσόν» ήταν η ηλικία ή το ότι ήταν γυναίκες. ΕΛΕΟΣ!!!!! Δεκάδες επί δεκάδων υποψηφιότητες με ελάχιστα έως καθόλου προσόντα (από όσα γνωρίζω), που δεν είχαν καν το γνώθι σεαυτόν και περιδιάβαιναν με ύφος χιλιάδων καρδιναλίων. Το δυστύχημα είναι ότι πολλοί από αυτούς εκλέχτηκαν.
Παρατήρηση Τέταρτη: Η καρδιά και η ουσία του Συνεδρίου ήταν κάτω από την επιφάνεια. Και εννοώ στις αίθουσες κάτω από την αίθουσα. Αν και χρειαζόταν καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτεροι χώροι.
Η πρόταση για το Πολιτικό Συμβούλιο και την μη είσοδο των πρωτοκλασάτων, καταρχήν θετική, αρκεί να μην ξαναμπούμε με ευθύνη των βαρόνων σε κατάσταση γκρίνιας και ομφαλοσκόπησης.

Σάββατο, Μαρτίου 08, 2008

Κ. Βαμβακάς: Tι σημαίνουν για τους εκπαιδευτικούς οι ασφαλιστικές αλλαγές

Ποιες είναι αυτές οι αλλαγές και τι σημαίνουν για τους εκπαιδευτικούς; Για να έχουμε ένα μέτρο του μεγέθους των συνεπειών των μεταρρυθμίσεων αυτών, αναφέρουμε σε γενικές γραμμές τι ισχύει σήμερα αναφορικά με το ύψος των συντάξεων καθώς και των ορίων ηλικίας.Σήμερα ένας εκπαιδευτικός που βγαίνει στην σύνταξη με 35 χρόνια υπηρεσίας παίρνει χοντρικά σύνταξη περίπου 1700 Ευρώ και 50.000 εφάπαξ. Το 36% του 1700 είναι το ποσό που δίνουν τα δύο επικουρικά ταμεία το ΤΕΑΔΥ και το ΜΤΠΥ. Το υπόλοιπο 64% είναι κύρια σύνταξη. Η κύρια σύνταξη είναι το 80% του τελευταίου βασικού μισθού.Από τις 1/1/2008 και σταδιακά μέχρι το 2015 έχουμε σταδιακή μείωση του τελικού ποσού της βασικής σύνταξης. Δηλ. με τις ρυθμίσεις του Ν. Ρέππα του ν. 3029/2003, ο υπολογισμός της κύριας σύνταξης θα γίνεται στο 70% όχι του τελευταίου μισθού αλλά του μέσου όρου της τελευταίας πενταετίας. Αυτό σημαίνει μείωση 15% του ποσού της κύριας σύνταξης, δηλαδή 160 €.
Συνέπειες των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με το Σχέδιο Νόμου για το Ασφαλιστικό
α) Ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που παρουσίασε η κυβέρνηση, για κάθε κλάδο εργαζομένων προβλέπεται ένα ταμείο κύριας ασφάλισης, ένα επικουρικής και ένα πρόνοιας. Συγκεκριμένα για τους Δημοσίους Υπαλλήλους προβλέπεται: 1. δημιουργία ταμείου κύριας ασφάλισης, (μέχρι τώρα η κύρια σύνταξη δινόταν από τον κρατικό προϋπολογισμό), 2. ένα ταμείο επικουρικής ασφάλισης, το «Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ ΤΕΑΔΥ (δημοσίων υπαλλήλων)», το οποίο θα δίνει την επικουρική σύνταξη, και 3. ένα ταμείο Πρόνοιας, το «Ταμείο Πρόνοιας Υπαλλήλων Δημοσίου και ΝΠΔΔ», το οποίο θα δίνει το εφάπαξ. Αν αυτό συμβεί και αν τα δύο επικουρικά ταμεία το ΤΕΑΔΥ με το ΜΤΠΥ συγχωνευθούν σε ένα, με μείωση πλαφόν στο 20% του συνόλου της σύνταξης, τότε ενώ μέχρι τώρα τα δύο ταμεία έδιναν 36% της σύνταξης, το ένα καινούριο θα δίνει 20%. Αυτό σημαίνει επιπλέον μείωση της σύνταξης κατά 16%, δηλαδή 290 €.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΣΤ΄ ΛΟΙΠΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΆρθρο 146 - Επικουρικές συντάξεις
Το ποσοστό της πλήρους μηνιαίας σύνταξης που θα χορηγείται από τους φορείς επικουρικής ασφάλισης στους μέχρι 31.12.1992 ασφαλισμένους για χρόνο ασφάλισης 35 ετών ή 10.500 ημερών ασφάλισης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% των συντάξιμων αποδοχών. Για μικρότερο χρόνο ασφάλισης το πιο πάνω ποσοστό μειώνεται ανάλογα.Στις περιπτώσεις Ταμείων που δεν έχουν συντάξιμες αποδοχές, τα ποσά της σύνταξης καθορίζονται, με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 20% της ανώτατης ασφαλιστικής κατηγορίας για τους νέους ασφαλισμένους.Μεγαλύτερα ποσοστά αναπροσαρμόζονται σταδιακά εντός μιας οκταετίας, με ισόποση ετήσια μείωση, αρχής γενομένης από 01.01.2013, στο ποσοστό αυτό.
β) Για κάθε έτος πρόωρης εξόδου στη σύνταξη, το τελικό ποσό της σύνταξης θα μειώνεται κατά 8% έναντι 4,5% όπως προβλέπει ο νόμος Ρέππα, Χριστοδουλάκη.Τι συνέπειες θα έχει αυτό το μέτρο.1. Εξαιρετικά μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών ιδιαίτερα αυτοί που σήμερα είναι ηλικιακά στη κατηγορία 35 - 55 χρονών αλλά και νεότεροι, λόγω του ότι είχαν πολλά χρόνια αδιοριστίας και υποαπασχόλησης ( αναπληρωτές, ωρομίσθιοι ) δύσκολα στο 65έτος θα έχουν τα 35 χρόνια εργασίας για πλήρη σύνταξη. Η συνταξιοδότηση σε αυτή την περίπτωση θα σημαίνει και τη δραστική μείωση του τελικού ποσού της σύνταξης.2. Η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση των γυναικών με ανήλικο παιδί από το 50ο έτος στο 55ο έτος καταργεί το δικαίωμα αυτό για 8 στις 10 γυναίκες που είναι σε αυτή τη κατηγορία. Ακόμη χειρότερα και για τις γυναίκες που θα διατηρήσουν το δικαίωμα, αυτό ακυρώνεται στην πράξη από το «πέναλτι» του 8% για κάθε χρόνο πρόωρης συνταξιοδότησης .3. Ως επιστέγασμα σε όλα τα παραπάνω νομοθετεί η κυβέρνηση την προαιρετική παραμονή στην εργασία μέχρι και 3 χρόνια δηλαδή μέχρι το 68 έτος με «μπόνους» 3,3% στη σύνταξη για κάθε χρόνο. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι εάν το τελικό ποσό της σύνταξης είναι από σε μεγάλο βαθμό μειωμένο σε σχέση με το σημερινό, το προαιρετικό θα καταστεί καταναγκαστικό.Από την ομιλία του Πρωθυπουργού αλλά και της Πετραλιά στη βουλή (παρά το γενικόλογο των δηλώσεων) προκύπτουν όλα τα παραπάνω καθώς και η εμμονή στην πολιτική που μέχρι τώρα υπηρετούσαν, δηλαδή:
α) Περικοπή όλων των ευνοϊκών διατάξεων για πρόωρη συνταξιοδότηση όλων των κλάδων (πλην στρατιωτικών, σωμάτων ασφαλείας, βουλευτών κλπ). Αυτό σημαίνει και κατάργηση του δικαιώματός μας ως εκπαιδευτικών να βγαίνουμε στη σύνταξη με 30/35 στα 30 χρόνια εργασίας με ηλικία 60 χρόνων.
β) Δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης γενεών με πόρους Ι. 4% από ΦΠΑ , ΙΙ. 10% από τις αποκρατικοποιήσεις, ΙΙΙ. 10% των πόρων κάποιων «ευγενών» - εμείς θα λέγαμε προβληματικών – ταμείων. Μήπως όλα αυτά αποτελούν πρόσχημα για αύξηση του ΦΠΑ (πληρώνουν οι εργαζόμενοι), κοινωνική συναίνεση στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;Εμείς αναρωτιόμαστε – ακόμη κι αν έτσι έχουν τα πράγματα – ποιος διασφαλίζει ότι οι πόροι αυτοί θα πηγαίνουν στο ασφαλιστικό και όχι εκεί που πηγαίνουν τα αποθεματικά των ταμείων για πάνω από 50 χρόνια. Ιδιαίτερα όταν ο Πρωθυπουργός κράτησε προκλητική σιωπή για την εισφοροδιαφυγή, την ανασφάλιστη εργασία, τη διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων, τα χρέη προς τα ταμεία, την επιστροφή των κλεμμένων. Αντί αυτών, έχουμε δραστική μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας. Έτσι το κράτος θα δαπανά ακόμη λιγότερα χρήματα για κοινωνική πρόνοια και ασφάλιση και θα υλοποιείται το σχέδιο για τους τρεις πυλώνες της σύνταξης. Δηλαδή:
1) Μια κατώτατη εθνική σύνταξη που θα την παίρνουν όλοι οι έλληνες ανεξάρτητα των εισφορών τους στα ασφαλιστικά ταμεία 550 ευρώ, πλην των αγροτών.
2) Κάθε εργαζόμενος θα συμπληρώνει το άλλο 1/3 της τελικής σύνταξης με το επικουρικό κλαδικό ταμείο του, ένα για κάθε κλάδο. Με αυτό το ποσό η σύνταξη θα προσεγγίζει τα 2/3 του σημερινού ποσού.
3) Το υπόλοιπο 1/3 θα καλύπτεται από την ιδιωτική ασφάλεια που θα είναι αποκλειστική ευθύνη του εργαζόμενου.Χρυσές δουλειές για τράπεζες και οργανισμούς, που ήδη έχουν κάνει τα πλάνα τους και αδημονούν για τη «λύση» του ασφαλιστικού. Έτσι θα απαλλάσσονται οι εργοδότες από τη συμμετοχή στην κοινωνική ασφάλιση τουλάχιστον κατά το 1/3.
Η πρώτη απάντησή μας:
3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΡΤΗ 12.00 – 15.00
ΚΑΙ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στις 19 ΜΑΡΤΗ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Παρασκευή, Μαρτίου 07, 2008

Η Κυβέρνηση κατεδαφίζει το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα

Για άλλη μια φορά κάτω από τον μανδύα της «ψευδομεταρρύθμισης», η κυβέρνηση στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης με το επιχείρημα των ευνοημένων και μη ομάδων. Επιπλέον προσπαθεί να παγιώσει την αντίληψη ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τη βιωσιμότητα των Ταμείων πέρα από την περικοπή κεκτημένων δικαιωμάτων. Είναι πλέον φανερό στον ελληνικό λαό ότι τα περίφημα τρία προεκλογικά «Δεν» του κ. Καραμανλή, δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά η άρνηση της χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και η υπονόμευση του δημόσιου και κοινωνικού του χαρακτήρα προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και της ιδιωτικής ασφάλισης.

  • Η ΝΔ δρομολογεί περικοπές συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων στην κύρια σύνταξη, στις επικουρικές συντάξεις και βαριές ποινές στην πρόωρη συνταξιοδότηση. Οι αλλαγές αυτές που θα ισχύσουν ορισμένες από το 2009 και ορισμένες το 2013 θα σημάνουν βίαιες ανατροπές στον προγραμματισμό ζωής πολλών χιλιάδων ασφαλισμένων. Η μείωση των επικουρικών συντάξεων θα φτάσει έως το 50%.
  • Η ΝΔ δρομολογεί περικοπές συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των γυναικών, ιδίως των μητέρων ανηλίκων τέκνων. Ο χρόνος παραμονής στην εργασία θα αυξηθεί για τις μητέρες ανηλίκων κατά τουλάχιστον 5 χρόνια.
  • Η ΝΔ δρομολογεί ενοποιήσεις ταμείων με βίαιο, πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, καταστρατηγώντας συλλογικές συμβάσεις, παραβιάζοντας δικαιώματα εργαζομένων με γνώμονα την ενοποίηση ελλειμμάτων με πλεονάσματα και την άντληση πόρων από τα αποθεματικά των υγιέστερων ταμείων για τη χρηματοδότηση των ελλειμματικών!
  • Προτείνει τη χρηματοδότησή του Ταμείου Αλληλεγγύης των Γενεών από ποσοστό του ΦΠΑ που επιβαρύνει υπερβολικά τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, και από κοινωνικούς πόρους άλλων ταμείων, που επιβαρύνουν τους συγκεκριμένους εργαζόμενους!

Ο μόνος δρόμος, η μοναδική απάντηση που τους αξίζει είναι ο δρόμος της αντίστασης.

Τρίτη, Μαρτίου 04, 2008

Η εποχή της μάσκας

Επιτέλους εποχή για πολιτικάντηδες !!! Η εποχή που η μάσκα γίνεται must η εποχή των μεταμφιέσεων.
Οι δημοσιογράφοι άφησαν κατά μέρος της δίγραμμες επιταγές, καταχώνιασαν σε θυρίδες τα εκατομμύρια που κέρδισαν με τον ιδρώτα του προσώπου τους και το καθημερινό ρεπορτάζ και φορώντας τα απλά armani τους, ξαναγύρισαν στο έργο τους: στον έλεγχο της εξουσίας(!!).
Οι επαναστάτες της διπλανής πόρτας(ΑΚΟΑ – ΔΕΑ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΚΕΔΑ – ΚΟΕ – ΚΟΚΚΙΝΟ – ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ – ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ), οι του Σύριζα βρε!!, άφησαν τις ολονύχτιες συζητήσεις για το μέλλον του κομουνισμού σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης, και φόρεσαν την αστραφτερή μουσούδα της νέας γενιάς, του trendy νέου που όλες οι μαμάδες ονειρεύονται για τις κόρες τους και αμέριμνοι μελετούν τις δημοσκοπήσεις που επί σειρά ετών κατήγγειλαν ως μέσο της αστικής τάξης να οδηγήσει τις λαϊκές μάζες στην περιθωριοποίηση.
Οι original επαναστάτες του Κ.Κ.Ε, ΔΕΝ έχουν πρόβλημα ούτε τις αποκριές. Η ανάλυσή της Κεντρικής Επιτροπής δεν αφήνει κανένα περιθώριο: Η στολή τους είναι μόνιμη, ορθόδοξη και διαρκής: η εργατική φορεσιά με την κονκάρδα της συνεπούς επαναστατικής δράσης.
Οι Πασόκοι, δεν έχουν χρόνο για τέτοια, έχοντας ξεσκίσει στις κατ` επανάληψη εκλογικές τους διαδικασίες, μάσκες, στολές και οτιδήποτε έκρυβε από τα μάτια του κόσμου τα γεροντόπαχα που απέκτησαν από τη νομή της εξουσίας, φορούν μόνο το τελευταίο φύλο συκής που τους απόμεινε: τη σιωπή τους και ζητιανεύουν την ανοχή και τη λύπησή μας.
Οι Νεοδημοκράτες έχουν άλλα προβλήματα: Παρότι στην γκαρνταρόμπα τους βρίσκεται ο μεγαλέξανδρος και όλες οι στολές από τα ιερά και όσια της φυλής, φέτος η απαγόρευση είναι ρητή: κανείς να μην τις χρησιμοποιήσει, αλλά να ντυθούν κάτι πιο ήπιο: «κουμπάροι, «Γενικοί Γραμματείς» και άλλα τέτοια ευτράπελα που σαφώς θα τραβήξουν την ευνοϊκή προσοχή των θεατών. Το πρόβλημα είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία είναι στα αλήθεια συμβασιούχοι κι άνεργοι που θέλουν μονιμοποίηση και ίσως δημιουργηθεί εύλογο πρόβλημα από τους συνειρμούς που θα δημιουργηθούν λόγω της επικαιρότητας.
Για τα μέλη του ΛΑΟΣ τα πράγματα φέτος είναι απλά: Περικεφαλαίες, δόρατα μακεδονικά και άλλα τέτοια διεθνιστικά. όμως δεν θα τους βρείτε στα πάρτυ αλλά μάλλον στα συλλαλητήρια.
Ότι και να επιλέξετε οι αποκριές εποχή ξενοιασιάς και ανοχής, τα επιτρέπουν όλα.(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟΛΜΗ 05/03/2008)