Κυριακή, Μαρτίου 12, 2006

ΑΠΟΓΡΑΦΗ: Το μεγάλο κόλπο της ΝΔ

Το μεγάλο κόλπο

Με την ανάληψη της Κυβερνητικής εξουσίας από τη ΝΔ, το πρώτο μέτρο που ανακοινώθηκε ήταν αυτό της απογραφής της οικονομίας μας. Με μια διαδικασία έωλη και χωρίς εχέγγυα διαφάνειας και κύρους, απόγραψαν τα οικονομικά μεγέθη της χώρας μας. Σαν δικαιολογία προβλήθηκαν τα παρακάτω επιχειρήματα:
· Η οικονομία επί Κυβερνήσεων Σημίτη, ήταν μια «οικονομία τραβεστί», άρα στηριζόταν σε ψεύτικα στοιχεία,
· Χρειαζόταν η νέα Κυβέρνηση να γνωρίζει επακριβώς τα οικονομικά στοιχεία για να μπορεί να σχεδιάσει τις παρεμβάσεις της,
· Με την απογραφή, θα δίναμε στην Ε.Ε μια εικόνα σύγχρονης και συνεπούς στις υποχρεώσεις της χώρας.
Τα επιχειρήματα των πολέμιων της απογραφής συνοψίζονταν στα παρακάτω:
· Πως η ΝΔ, αφού ισχυριζόταν ότι η οικονομία ήταν σε κρίση και στα όρια της χρεοκοπίας, αναλάμβανε προεκλογικά τόσες πολλές δεσμεύσεις για οικονομικές παροχές σε όλες τις κοινωνικές τάξιες;
· Η Ε.Ε με πολύ σκληρές διαδικασίες ελέγχου , είχε αποδεχτεί την εισαγωγή μας στον σκληρό πυρήνα του ΕΥΡΩ,
· Αν η απογραφή έχει αποφασισθεί, ας γίνει από κάποιον οίκο του εξωτερικού, που να διασφαλίζει τα κριτήρια της ουδετερότητας και της διαφάνειας.
Τα αποτελέσματα γνωστά: Εμφανίστηκε έλλειμμα 6,6% του ΑΕΠ, η χώρα οδηγήθηκε σε Ευρωπαϊκή επιτροπεία και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, αθετώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, επέβαλε μια άγρια δημοσιονομική πολιτική(με αύξηση ΦΠΑ 1%, ουσιαστική μείωση μισθών, φορολογική αφαίμαξη), μείωσε τις δημόσιες επενδύσεις, αύξησε την ανεργία. Και ήρθε προχτές το πόρισμα της Eurostat και παραδέχτηκε ότι το έλλειμμα ήταν κάτω του 3%, και η οικονομία μας δεν ήταν ποτέ στα όρια της κατάρρευσης. Ουσιαστικά δηλώθηκε ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή ψευδόταν εν γνώσει της. Γνώριζε την αλήθεια και οδήγησε τη χώρα μας σε κηδεμονία, τους εργαζόμενους στην ασφυξία και στα ταμεία των Τραπεζιτών, την ανάπτυξη στην καθήλωση, τη χώρα στο παρελθόν. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά, η ανικανότητα, ακόμα και μιας απλής διαχείρισης, η αδυναμία σχεδιασμού και η πρόσδεση της Κυβέρνησης στο άρμα των επιχειρηματιών και των τραπεζιτών. Οι εργαζόμενοι πλέον γνωρίζουν τους ενόχους για την εξαθλίωση και την επίθεση εναντίον τους στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματά. Ας δώσουν στους ψεύτες και τους υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων το μάθημα που τους αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: